پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: با توجه به روند افزایش دمای هوا و احتمال افزایش گزش‌ عقرب در فصل تابستان باید موارد ایمنی را بیش از گذشته مد نظر قرار داد.

کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: با توجه به روند افزایش دمای هوا و احتمال افزایش گزش‌ عقرب در فصل تابستان باید موارد ایمنی را بیش از گذشته مد نظر قرار داد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ شایان مهدی پور افزود: عقرب ها بندپایانی هستند که در بیابان ها، روستاها، باغات، مزارع و حاشیه شهرها زندگی می کنند و کمتر وارد منازل می شوند.


وی ادامه داد: با گسترش زندگی شهرنشینی و استفاده از زمین های بایر و بیابانی اطراف شهرها و روستاها جهت ساخت و ساز، این موجودات ناخواسته وارد اماکن انسانی شده اند که در حال حاضر می توان آنها را در محل سکونت انسان مشاهده نمود به طوری که سالانه شاهد موارد بسیار متعدد عقرب زدگی می باشیم.


وی تصریح کرد: عقرب ها موجوداتی شکارچی، گوشتخوار و شب فعال هستند که از حشرات کوچک، کرم و بندپایان تغذیه کرده و بیشترین فعالیت آنها در فصل های گرم سال ( بهار و تابستان ) است.


مهدی پور ابراز داشت: بیشترین موارد عقرب زده در این فصول اتفاق می افتد، عقرب ها روزها در مکان های امن از قبیل شکاف دیوارها، زیر سنگ ها، لابلای خاشاک و پوست درختان و در مناطق روستایی زیر سنگ ها، دیوارهای گلی قدیمی، انبار نگهداری غلات، باغات و مزارع و در منازل عمدتا" لابلای لباس ها و وسایل خواب، زیر فرش و موکت و هر جایی که دور از دسترس باشد پنهان می شوند.


کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های بیمارستان شهید رجایی گچساران اذعان داشت: این جانوران با تاریک شدن هوا برای شکار خارج می شوند به همین دلیل عقرب زدگی در شب بیشتر از روز اتفاق می افتد.


وی گفت: در عقرب گادیم به دلیل وجود نیش بسیار کوچک، هنگام نیش زدن درد زیادی ایجاد نمی شود و فرد گاهی اصلا" متوجه گزش و درد نمی شود، به همین دلیل به مراکز درمانی مراجعه نمی کند.


وی اضافه کرد: در این نوع عقرب زدگی فرد عقرب زده ممکن است بیشتر از 48 ساعت پس از گزش به مراکز درمانی مراجعه نماید، این تاخیر می تواند به دلیل تاثیر سم بر دستگاه ها و اندام های متعدد بدن، شدت علائم و عوارض ناشی از عقرب زدگی را چندین برابر نموده و حتی منجر به مرگ شود.


کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای بیمارستان شهید رجایی گچساران با اشاره به راه های پیشگیری از عقرب زدگی، گفت:سوراخ ها، درزها و شکاف های موجود در دیوار ساختمان را با سیمان، گچ و کاهگل ببندید و چوب، سنگ، علوفه و نخاله های ساختمانی را در منزل و اطراف خانه تلنبار نکنید.


وی ادامه داد: محیط زندگی خود را از حشرات و به خصوص سوسک تمیز نگه دارید، روی پنجره ها توری نصب کنید و فاصله بین در و کف زمین را بپوشانید، قبل از ساختمان سازی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در خانه به خصوص در دیوارها، سطح زمین را به مواد نفتی آغشته کنید و برای بهسازی منازل و محیط روستا از مصالح ساختمانی مناسب استفاده نمایید .


 مهدی پور افزود: دیوار منازلی که در مجاورت زمین های بدون استفاده قرار دارند باید تا ارتفاع یک متری با مصالح ساختمانی، کاملا" صیقلی پوشانده شود، از بازی بچه ها در مکان های مخروبه، باغات و مزارع جلوگیری کنید، هرگز اجازه ندهید بچه ها با پای برهنه خصوصا" در شب راه بروند و توصیه می شود برای جلوگیری از بالا آمدن عقرب از پایه های تخت، پایه ها تختخواب را در ظروف محتوی آب یا نفت قرار دهید.


وی با بیان اینکه بین تختخواب و دیوار حداقل 30 سانتی متر فاصله وجود داشته باشد، اظهار داشت: در مناطق عقرب خیز، به خصوص قبل از خواب، رختخواب، زیر فرش ها و کناره های اتاق را وارسی کنید، قبل از پوشیدن لباس ها (جوراب، چادر و شلوار) و یا کفش ها، آن ها را از نظر وجود عقرب احتمالی وارسی کنید.


مهدی پور یادآور شد: هنگام جابجایی وسایل به خصوص وسایلی که مدت ها در جایی تلنبار شده اند از دستکش استفاده کنید، هنگام بازگشت از مراکز تفریحی (دشت، کوه و پارک) به منزل وسایل را بازبینی کنید تا در صورت وجود عقرب احتمالی، از انتقال آن به منزل جلوگیری شود.


 وی خاطر نشان کرد: از آویزان کردن لباس ها به تنه و شاخه درختان در مناطق عقرب خیز جدا"خودداری کنید، محل های مشکوک و یا مخروبه را برای از بین بردن عقرب ها به مواد نفتی آغشته نمایید و نیز توصیه می شود در منازل روستایی، طیور و ماکیان ( مرغ و خروس ) را به دلیل تغذیه از عقرب، با حفظ بهداشت محیط نگهداری کنید.5